Hoe omgaan met medewerkers die coronavaccin weigeren?

Niet iedereen is even enthousiast over het laten inenten met een vaccin tegen het coronavirus. Hoe moet je hiermee omgaan als werkgever? Allereerst mag je iemand zeker niet omslaan om deze reden. Ook mag je het inenten niet verplichten. Mensen hebben in Nederland recht op bescherming van de lichamelijke integriteit. Hierbij hoort de keuzevrijheid om zich wel te laten inenten of niet. Tevens mag er geen salaris worden ingehouden wanneer iemand ziek wordt die zich niet heeft laten inenten.

Wat wel mag is als werkgever vriendelijk verzoeken aan je medewerkers of ze zich willen laten inenten. Echter mag aandringen dan weer niet. In contracten en cao’s worden ook geen afspraken gemaakt over het verplicht inenten. In enkele gevallen kan het niet vaccineren als gevolg hebben dat je bepaalde taken niet kunt doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan personeel in ziekenhuizen. De gezondheid van het personeel en van de patiënten gaan altijd voor.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen zich niet willen vaccineren tegen het coronavirus, bijvoorbeeld omdat je bang bent voor naalden. Wat er ook speelt, je bent geen verklaring schuldig aan je baas of bedrijfsarts. Je hebt namelijk recht op privacy omtrent vaccinaties. Wanneer je het toch bespreekt met de bedrijfsarts vanwege een ziekmelding, dan mag deze die informatie niet delen met je baas.

Bron: RLT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *